Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το θράσσος τους δεν έχει όρια (4)

 Το Ψέμα:
«Στις διατάξεις αξιολόγησης πουθενά δεν τεκμηριώνεται άμεσα ή έμμεσα διαδικασία απόλυσης ή διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών»
 
Είναι γεγονός ότι άλλα προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα: στο άρθρο 95 του Νόμου 3528/07 προβλέπεται ότι «υπάλληλος ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό παραπέμπεται… υποχρεωτικώς προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο… μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά ένα βαθμό».
 Αυτό στην πράξη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να απολύονται "οι υψηλόμισθοι". Αυτό κατ' εκτίμηση αρχίζει να αποδίδει οικονομικά μετά τα 10 με 12 χρόνια υπηρεσίας.
Το Ψέμα:
«Οι καθηγητές ευθύνονται για την παραπαιδεία»
Για την παραπαιδεία βασικός ένοχος είναι το εκπαιδευτικό σύστημα των κυβερνήσεων , που αντιμετωπίζουν το Λύκειο σαν ένα τεράστιο, αποκλειστικό προθάλαμο των πανεπιστημίων. Ιδιαίτερα τα μέτρα για το «Νέο Λύκειο» που προωθεί η συγκυβέρνηση και προβλέπουν εξετάσεις και στις 3 τάξεις του Λυκείου, θα επιδεινώσουν παραπέρα το πρόβλημα.

Η ευθύνη που βαρύνει το 90% των εκπαιδευτικών είναι ότι ανέχτηκαν αυτό το 10%  που έκαναν την φροντιστηριακή φάμπρικα των Λυκείων.

 Το ιλιγγιώδες ποσό των 5,1 δισ. ευρώ «εκταμιεύθηκε» το 2008 από τους προϋπολογισμούς των ελληνικών νοικοκυριών για «αγορά» εκπαιδευτικών υπηρεσιών πάσης φύσεως. Η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση αποτελεί ένα μύθο , με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.