Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τυνησία: Καλλιέργεια τροφίμων στην Έρημο Σαχάρα

Το νέο έργο, πέρα από την ανάπτυξη της γεωργίας και των ανανεώσιμων τεχνολογιών σε ένα ξηρό κλίμα, θα δημιουργήσει επίσης θέσεις απασχόλησης για εκατοντάδες ανθρώπους, από αγρότες έως εργαζόμενους σε θέσεις υψηλής ειδίκευσης.
 

Η Τυνησία θα χρησιμοποιήσει ηλιακή ενέργεια και τεχνολογία αφαλάτωσης για την καλλιέργεια τροφίμων στην Έρημο Σαχάρα.

Το θαλασσινό νερό θα χρησιμοποιείται για την ψύξη και εφύγρανση της εγκατάστασης, και το εξαγόμενο αλάτι στη συνέχεια θα πωλείται κανονικά στο εμπόριο. Το αφαλατωμένο νερό θα χρησιμοποιείται για την άρδευση των φυτών, ενώ μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί προς πόση.

Παράλληλα, η συσσωρευμένη ηλιακή ενέργεια, η οποία αξιοποιεί κάτοπτρα για να παράγει θερμότητα για μια ατμογεννήτρια, θα παράγει την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία του θερμοκηπίου, τον καθαρισμό και την άντληση του νερού.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών τεχνολογιών εξασφαλίζει ότι θα μπορούν να αναπτύσσονται καλλιέργειες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. 
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ >>> www.naftemporiki.gr