Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Νεκρός ακόμη ένας κατηγορούμενος- πρόσωπο "κλειδί" για την υπόθεση Noor 1


Νέα ερωτηματικά εγείρει ο ξαφνικός θάνατος ενός ακόμη κατηγορουμένου για την περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο Noor 1 το καλοκαίρι το 2014. Όπως μεταδίδει το Βήμα, ο 32χρονος Ινδός μηχανικός του Noor 1, τρίτο τη τάξει μέλος του πληρώματος, κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Δραπετσώνας μετά την παρέλευση του 18μηνου χρόνου κράτησής του, φέρεται να αισθάνθηκε στις 10.00 το βράδυ της Παρασκευής αδιαθεσία και να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
 

Ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε βρεθεί προσφάτως στο "στόχαστρο" Ελλήνων επιχειρηματιών που κατηγορούνται για την υπόθεση του Νοor 1 και οι οποίοι του απέδιδαν στο δικαστήριο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα άλλων εμπλεκομένων. Στο ίδιο αστυνομικό τμήμα κρατούνται άλλα εννέα μέλη του πληρώματος αλλά και δύο τούρκοι κατηγορούμενοι για μεταφορά της ηρωίνης και προσφάτως υπήρξαν αναφορές του δικηγόρου Πειραιά κ. Γιάννη Γλύκα για τις συνθήκες κράτησής τους. Υπενθυμίζεται πως πριν μερικούς μήνες είχε βρεθεί νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού άλλος κατηγορούμενος τουρκικής καταγωγής που εθεωρείτο ένας από τους οργανωτές της διακίνησης ηρωίνης. Ακόμη προσφάτως αποκαλύφθηκε ότι την τελευταία διετία είχαν διαπραχθεί στην Τουρκία και στην Ολλανδία έξι δολοφονίες που σχετίζονταν έμμεσα ή άμεσα με την υπόθεση της ηρωίνης.  
Ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε βρεθεί προσφάτως στο "στόχαστρο" Ελλήνων επιχειρηματιών που κατηγορούνται για την υπόθεση του Νοor 1 και οι οποίοι του απέδιδαν στο δικαστήριο ότι εξυπηρετεί συμφέροντα άλλων εμπλεκομένων. Στο ίδιο αστυνομικό τμήμα κρατούνται άλλα εννέα μέλη του πληρώματος αλλά και δύο τούρκοι κατηγορούμενοι για μεταφορά της ηρωίνης και προσφάτως υπήρξαν αναφορές του δικηγόρου Πειραιά κ. Γιάννη Γλύκα για τις συνθήκες κράτησής τους. Υπενθυμίζεται πως πριν μερικούς μήνες είχε βρεθεί νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού άλλος κατηγορούμενος τουρκικής καταγωγής που εθεωρείτο ένας από τους οργανωτές της διακίνησης ηρωίνης. Ακόμη προσφάτως αποκαλύφθηκε ότι την τελευταία διετία είχαν διαπραχθεί στην Τουρκία και στην Ολλανδία έξι δολοφονίες που σχετίζονταν έμμεσα ή άμεσα με την υπόθεση της ηρωίνης. Πηγή: www.lifo.gr