Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Η κίνηση στη χώρα του επισύρει το θάνατο.

Πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με τα χέρια σταυρωμένα πάνω από το κεφάλι. Λίγοι κατάλαβαν τη χειρονομία του Αιθίοπα μαραθωνοδρόμου Φεϊζά Λιλέσα, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ωστόσο αυτή του η κίνηση στη χώρα του επισύρει το θάνατο.


Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Φεϊζά Λιλέσα πρόκειται για μια διαμαρτυρία ενάντια στην καταστολή της κυβέρνησης στους Ορόμο, τη μεγαλύτερη ενιαία  εθνότητα στην Αιθιοπία.
«Ηταν μια διαμαρτυρία, γιατί είμαι Ορόμο και Αιθίοπας. Είμαστε σε καταστολή από την κυβέρνηση. Μας σκοτώνουν και μας φυλακίζουν, είμαστε ύποπτοι από το απλό γεγονός της ύπαρξης μας σαν Ορόμο. Έχω συγγενείς κρατούμενους και θα διαμαρτύρομαι για το λαό μου όπου κι αν πηγαίνω,» ανέφερε.
«Στην Αιθιοπία, υπάρχουν 15 εκατομμύρια Ορόμο και η κυβέρνηση μάς υποχρεώνει να εγκαταλείψουμε τη γη μας, μας φυλακίζει, μας σκοτώνουν. Ζητώ, από εσάς τους δημοσιογράφους, να μιλήσετε για τη δημοκρατία που δεν υπάρχει στη χώρα μου, και πως τα οικονομικά συμφέροντα υποστηρίζουν την καταστολή των Ορόμο,» ισχυρίστηκε.

http://tvxs.gr/